B2B aktiviteter

Lær noget nyt med en guidetur

 

Made in Space – din kosmiske historie

 

Tag med på en rejse gennem universets historie – i jagten på de byggesten som vi mennesker består af. I den nye udstilling Made in Space kigger vi på oprindelsen af de grundstoffer som vi mennesker består af, de kommer nemlig oprindeligt fra universet.

På rundvisningen vil I høre mere om Big Bang, mørkt stof, stjerne, stjernetåger, supernova-eksplosioner og meget mere.

 

Vores guider er typisk studerende i astronomi. Emnerne spænder vidt og afhænger af, hvad I vil høre om. Solsystemet, kometer og stjernestøv vil normalt blive omtalt.

Guiderne vil også meget gerne fortælle om planeter, galakser, rummissioner m.v. De er selvfølgelig altid parate til at svare på de mange spørgsmål, der ofte opstår i forbindelse med en guidetur.

 

En rundvisning varer typisk 45 minutter, og vi anbefaler max. 25 personer pr. guide. (Vi kan godt tage 30 personer med) Kan foregå på dansk og engelsk

 

Pris

Guidetur inkl. entré kr. 250,- pr. person v/min 10 pers.*

(*) Prisen er inkl. en film i Kuppelsalen

Teambuilding Æggonaut

 

Er I klar til at rejse til Mars?

 

I projekt Æggonaut, skal I som deltagerne designe og bygge et Mars-landingsfartøj, hvor jeres Æggonaut kan lande sikkert på Den Røde Planet.

Kan jeres hold gennemføre denne opgave, når I samtidig er underlagt stramme budgetter, tidsplaner og designbegrænsninger?

Aktiviteten vil teste jeres samarbejdsevner og I har brug for at være innovative og nyskabende, hvis jeres Æggonaut skal blive det første æg på Mars.

Vi har brug for, at deltagerne er delt ind i hold á 2-3 personer før, vi går i gang.

Teambuilding øvelsen varer 1-1½ time.

Inddragende foredrag

Big Bang, mørkt stof og mørk energi – ekspansion, stagnation eller nedskæringer? Lad medarbejderne deltage i et forløb, der bruger universets udvikling til at gøre jer klogere på jeres virksomhed.

Foredrag 1: Universets udvikling

 

Forløbet strækker sig overto-timer, hvor  I får mulighed for at arbejde med fremtiden for jeres virksomhed. Hvordan skal den se ud, og hvilke konsekvenser vil ekspansion, stagnering eller nedskallering have for jeres virksomhed? 

 

Program for forløbet

Foredraget: Big bang, mørkt stof og mørk energi (varighed, 1 time)

Øvelse: Ekspansion, stagnation eller nedskæringer? (varighed, 1 time)

Forløbet afvikles dels i vores nyeste udstilling Made in Space samt i undervisningslokalet SpaceLAB.

 

FOREDRAG

Vores univers blev dannet i Big Bang for 13,8 milliarder år siden. Under et splitsekund efter dannelsen begyndte universet at udvide sig. Udvidelsen banede vejen for, at de første grundstoffer – byggestenene til alt, vi ser i universet i dag – kunne opstå. Disse byggesten er blevet til stjerner, planeter og alt det liv vi ser omkring os på Jorden. Man mener, at udvidelsen er drevet af mørk energi, men helt præcis hvad mørk energi er, ved ingen. Samtidig holdes samlinger af stjerner sammen af mørkt stof – et mystisk og usynligt stof, der har stor indvirkning på vores univers.

 

Mørkt stof og mørk energi vil have en stor indflydelse på, hvad universets skæbne bliver. Hvis universet indeholder for meget mørk energi, vil det udvide sig så hurtigt, at det til sidst bliver revet fra hinanden. Hvis der er for meget mørkt stof, vil universet atter trække sig sammen til udgangspunktet.

 

ØVELSE

Hvilken historie har jeres virksomhed? Har I oplevet en eksplosiv start med stor vækst, eller har der været stagnering eller måske nedskæringer? Med inspiration fra universet kan I arbejde med, hvordan mørkt stof og mørk energi påvirker jeres virksomhed. Hvilken fremtid vil I gerne have, og hvilke forhold mellem forskellige faktorer er vigtige for at nå frem til dette?

 

 

Foredrag 2: De vigtige byggesten

 

Alle byggestenene i din krop blev skabt i universet. Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra Big Bang, og jernet i dit blod fra kernen af stjerner. Men hvad med byggestenene til jeres virksomhed? Hvad er de? og hvor kommer de fra? Det kan I blive klogere på i dette to-timers forløb på Tycho Brahe Planetarium.

 

Hvilke elementer er vigtige for jeres virksomhed? I dette virksomhedsforløb bruger vi fortællingen fra udstillingen Made in Space som udgangspunk for at diskutere, hvordan jeres virksomhed er bygget op. Hvad er jeres virksomheds byggesten, og hvor kommer de fra? Hvilke er sværest at finde, og måske er der byggesten i virksomheden, der er helt unødvendige for virksomhedens overlevelse.

 

Foredrag – livets byggesten fra universet

Hvad er vi? Hvordan er alle de byggesten, der bliver til os mennesker, blevet til? Vi kommer fra rummet – alt, hvad vi består af, har en meget længere kosmisk historie end mange af os kan forestille os. De byggesten, som vi alle består af, er over 13 milliarder år gamle! For at samle et menneske skal vi finde byggesten fra Big Bang, det inderste af stjerner samt enorme supernovaeksplosioner!

 

Antal: 10-80 personer

 

Program for forløbet

Foredrag og Q&A – 1 time

Øvelse – virksomhedens byggesten 1 time

Efterfølgende mulighed for at gå på opdagelse i udstillingen ’Made in Space’

 

Vil glæder os til at danne rammen om jeres arrangement. Kontakt: event@planetarium.dk eller ring til os på 33 18 19 99.