Missionen til Mars

’Missionen til Mars’ tager din klasse med på en mission til vores naboplanet, Mars, hvor eleverne selv skal udforme og udforske missionen.

I ’Missionen til Mars’ skal eleverne designe deres egen rummission. Ligesom i virkeligheden skal missionen være nøje planlagt med, hvilke eksperimenter der skal udføres og hvorfor. De skal argumentere for, hvorfor de netop har valgt det ene eller det andet forsøg ud fra en overvejelse af, hvad de vil undersøge. Givet det fx mening at kigge på iltproduktion til en ubemandet mission?

 

Der vil være fokus på tværfaglighed i blandt andet fysik/kemi, geologi og biologi, for rummissioner er af natur meget tværfaglige. Tværfagligheden kommer til udtryk i de forskellige forsøg, som eleverne skal udføre selv, og forløbet kan give inspiration til den fælles naturfagsprøve – flere af delelementerne kan endda føres direkte videre.

 

Fag: Fysik/kemi, biologi, geografi, matematik

Varighed: 4 timer (start: 9:45)

Forberedelse: Gennemgået baggrundsmaterialet i klassen (1-2 lektioner)

Pris: 100 kr./person (min. betaling for 15 personer)

Antal: max. 28 elever

Nøgleord: tværfaglighed, fællesfaglige naturfagsprøve, Mars, astronomi og rumfart

Materiale: Baggrundsmateriale

Lærer: Lærervejledning

Fællesmål: Fællesmål

Borekerner og sten er venligst doneret af  

BOOK ET FORLØB I SPACELAB

Forespørg i god tid (gerne 2-3 uger) - Din bestilling er først registreret, når siden "Tak for din tilmelding" vises. Skriv en mail til skole@planetarium.dk, hvis I ikke får svar.
Vær opmærksom på, at bookinger ikke er endelige, før du har modtaget en bekræftelse på din mail.