Skoler

Besøg Planetarium med din klasse og få indblik i alt fra vores eget Solsystem til rejser i rummet og Big Bang. Vi tilbyder både tilrettelagt naturfagligundervisning, guideture i udstillingerne, samt foredrag og lærerige film i vores store Kuppelsal.

Høj faglighed formidlet til skoleelever

Uanset hvordan du besøger os med din klasse, lover vi høj faglighed, der formidles på en interessant og levende måde.

 

Undervisningsministeriets fællesmål

Vores tilbud er fagligt tilrettelagt efter fællesmål på tværs af naturfagene og bidrager til elevernes almene naturfaglige dannelse.

Vi tilbyder både længere undervisningsforløb, der giver dybe kompetencer, samt kortere foredrag og guideture, der giver en grundlæggende introduktion til en lang række emner om rummet tilpasset den enkelte målgruppe.

Derudover har vi altid film på programmet, der giver en visuel og lærerig oplevelse med naturfagligt indhold.

Booking

Booking sker via hjemmesiden under fanen skoler, hvor man finder de forskellige tilbud:

 

  • Undervisningsforløb i SpaceLab
  • 0-.3. kl. skoleforedrag
  • 4-.6. kl. skoleforedrag
  • 7-.10. kl. skoleforedrag
  • Ungdomsuddannelser skoleforedrag
  • Guideture
  • Filmbesøg
  • Astrofysikeroplæg

 

Spørgsmål og kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Skoletjenesten på skole@planetarium.dk eller på telefon 33 18 19 89 i tidsrummet kl. 9:00-15:00 mandag - fredag.

FAQ

Her finder du de spørgsmål, vi ofte møder i forbindelse med booking af skolebesøg.

Spørgsmål: Vi vil gerne besøge jer, hvad kan vi se?
Svar: Der er flere måder at besøge os på. I kan deltage i et af vores skoleforedrag med efterfølgende forestilling – begge i vores store sal, Kuppelsalen. Skoleforløbene ligger fast tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 10.00 – 12.00. Tirsdag er tilrettelagt for 8.-10. kl. samt 1.g, onsdag er tilrettelagt for 5.-7. kl. mens tirsdag er for de mindste på 0.-4. klassetrin.

 

I kan også vælge at besøge os og se en valgfri forestilling i Kuppelsalen. Her kan I vælge hvilken som helst film og tidspunkt fra vores filmprogram. I kan supplere jeres besøg med en guidetur eller astrofysikeroplæg for en merpris. Læs mere her: Guidetur, Astrofysikeroplæg 
Det er også muligt bare at besøge udstillingen.

 

Spørgsmål: Vi vil gerne være med til skoleforedrag, men klassens trin passer ikke til det skoleforedrag på vores besøgsdag. Kan vi få lov at se et andet skoleforedrag?
Svar: Vores skoleforedrag ligger fast på de tre ugedage, men hvis du vurderer at elevernes niveau passer sammen med indholdet i dagens skoleforedrag, skal I være velkomne til at deltage. Vi anbefaler dog, at i vælger foredraget, der passer til klassetrinnet.

 

Spørgsmål: Hvordan booker vi et besøg?
Svar: Al booking foregår online. Gå ind på vores skoleside og vælg, hvordan I ønsker at besøge os. Ønsker I skoleforedrag, udfyld formularen ’Tilmelding til skoleforedrag’ under beskrivelsen af skoleforedrag. Ønsker I en guidetur eller astrofysikeroplæg, så udfyld formularen for netop den aktivitet på hjemmesiden. Skal I have en forestilling med, hvilket vi anbefaler, vær da opmærksom på filmprogrammet for dagen. Vi anbefaler at se en forestilling efter guideturen.

 

Ønsker I bare at se en forestilling, så undersøg vores filmprogram og udfyld besøgsformularen.
Er der ikke lagt filmprogram for den dag, I påtænker at besøge os, er der mulighed for, at vi kan tilgodese eventuelle filmønsker. I kan vælge blandt de film, vi har på programmet på vores faste starttidspunkter.

 

Starttidspunkterne er 11.10 (fre-søn), 12.30, 13.50, 15.10, 16.30, 17.50, 19.10 og 20.30 (fre-lør). Ønsker I kun at besøge udstillingen, skal I skrive til skole@planetarium.dk om dato og tidspunkt for besøget. Desuden vil vi gerne vide hvor mange I kommer, aldersgruppe samt navn på skole/institution. Alle bookinger og forespørgsler er først endelige, når I modtager en bekræftelse på mail.

 

Spørgsmål: Vi har besøgt jer før, og der bookede vi via mail eller telefon. Kan vi bare gøre det igen?
Svar: På grund af nyt bookingsystem skal alle bookinger foregå via udfyldelse af online formular. Har I spørgsmål skal I være velkomne til at skrive til skole@planetarium.dk

 

Spørgsmål: Hvad koster det at besøge jer?
Svar: Skoleforedrag med film koster 50 kr. per person. En valgfri forestilling koster ligeledes 50 kr. per person. Guideture koster 600 kr. + entré(max 25 personer), mens et astrofysikeroplæg koster 1250 kr. + entré. Besøger I kun udstillingen, koster det 25 kr. per person.
Både elever og lærere betaler samme pris.

 

Spørgsmål: Kan vi spise madpakker hos jer?
Svar: Vi har et loungeområde, hvor I er velkomne til at spise jeres madpakker. I må også gerne sidde på gulvet i udstillingen.

 

Spørgsmål: Vi har bagage med, har I mulighed for at opbevare det?
Svar: Al bagage opbevares i vores garderobeområde uden opsyn. I begrænset omfang har vi mulighed for at låse det inde. Al opbevaring foregår dog på eget ansvar.

 

Spørgsmål: Hvordan betaler vi?
Svar: I kan betale ved ankomst, hvor vi desuden kan lave små justeringer i det endelige antal elever. Her kan I betale kontant, med kort eller med EAN-nummer. I kan også få eftersendt en faktura. Er I en del af Københavns Kommune og ønsker at betale med EAN-nummer, medbring da også brugerID – ellers bliver betalingen afvist.

I kan også betale på forhånd ved at få tilsendt en faktura eller ved bankoverførsel. Her har vi dog ikke mulighed for at refundere billetter, hvis I ikke møder fuldtallige op. Hvis I ønsker dette, kontakt skole@planetarium.dk.

  

Spørgsmål: Jeg underviser en specialklasse, hvad er jeres tilbud til dem?
Svar: Specialklasser er også velkomne til at deltage i skoleforedrag og se film. Her kan I med fordel deltage i det skoleforedrag, der passer til jeres niveau. Derudover kan vi sætte jer for jer selv i Kuppelsalen, hvis der er plads. Gør gerne opmærksom på dette i kommentarfeltet.

Planetsafari i Solsystemet
Skoleforedrag for 0.-3. klasse

Kom med på en rumrejse ud forbi alle Solsystemets planeter.

Indskoling
På tur blandt Mælkevejens stjerner
Skoleforedrag for 4.-6. klasse

Rejs med ud til kanten af vores galakse, Mælkevejen.

Mellemtrinnet
På kanten af Kosmos
Skoleforedrag for 7.-10. klasse og 1.g

Kom med ud til det yderste af universet, hvor vi skal høre om Big Bang.

Udskoling
Forløb i SpaceLab
SpaceLab

I vores nye undervisningslokale, SpaceLab, afholder vi dybdegående forløb. 

Forløb i SpaceLab
Se en forestilling når det passer jer
Filmforestilling

Har I lyst til at besøge Tycho Brahe Planetarium på et tidspunkt, der passer jer? Vælg en forestilling når som helst på dagen.

Se en forestilling
Udforsk udstillingen med en guide
Guidetur

Vil du have mest muligt ud af udstillingen, så tag en af vores guider med på udforskning af rummet. 

Guidetur
Bliv klogere på universet
Astrofysikeroplæg

 Kom og hør om et emne inden for astronomi og rumfart ved en af vores guider. 

Astrofysikeroplæg