Udstillinger

Gå på opdagelse i Planetariums udstilling om rummissioner og universet før eller efter din tur i Kuppelsalen

Rummissioner

Udforsk en rumsonde, se hvordan det regner med diamanter ved at kigge gennem kraterne på en planets kratere, eller hvad med at sende en rumsonde afsted mod Mars?
Den nye interaktive udstilling byder på mange sjove aktiviteter for hele familien. Du kan blandt andet opleve dig selv i forskellige bølgelængder af lys og se, hvorfor vi observerer galakser ude i rummet med forskellige typer teleskoper, kigge ind i forskellige planet-kratere og se, hvordan det regner med diamanter på planeten Neptun. I informationssystemet kan du gå på opdagelse og fordybe dig i film, animationer og artikler om rummissioner og rumforskning.

Udstillingen er muliggjort gennem støtte fra Nordea-fonden, Terma A/S samt danske universiteter og rumfartsvirksomheder.

Tycho Brahe Udstilling

En lille udstilling, der fortæller om Tycho Brahes liv og hans forskning

 

Månesten

Du kan også opleve en vaskeægte månesten. Det 207g tunge stykke af Månen, blev hentet ned af astronauterne ombord på Apollo 17-missionen i 1972. Det var sidste gang at mennesker var på Månen.
Månestenen som du kan se i udstillingen skulle eftersigende være den største månesten på udstilling uden for USA's grænser. Den er større end både den der er udstillet på Kennedy Space Center i Florida og Johnson Space Center i Texas.

 

Made in Space

Den 1. februar 2018 slog Planetarium dørene op for en helt ny udstilling. Den handler om, hvor vi allesammen kommer fra. Læs mere