MADE IN SPACE

Den 1. februar 2018 slog Planetarium dørene op til en helt ny udstilling, der giver svar på et af livets helt store spørgsmål: ’Hvor kommer vi fra?’. Vi ser nærmere på livets opskrift, og for at finde de kosmiske ingredienser, må vi se nærmere på både Big Bang, stjerner og sorte huller.

Udstillingen er blevet til med støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

Alt, hvad du er, kommer fra universet

Made in Space er en udstilling der handler om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet.

 

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstofs-fabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.

 

 

 

 

 

Visuel og faglig eksplosion

Udstillingen er en eksplosion af visuelle indtryk. Den er udarbejdet i samarbejde med udstillings- og designvirksomheden 59 Productions fra London med en tanke om, at sætte beskueren i centrum. Vi gør brug af den nyeste teknologi og hele udstillingen er designet fra bunden med afsæt i faglighed.

 

 

Hvordan køber jeg billet?

Entreen til Planetarium inkluderer en billet til en film i vores store Kuppelsal. Du kan reservere billetter eller blot dukke op hos os og få billet til en af dagens film.

Køb billet / reserver billet

 

 Vi ser frem til at byde velkommen i en udstilling om sorte huller, stjerner, galakser og ikke mindst dig.