Velkommen til Planetarium

Planetarium leverer et univers af oplevelser - som er lærerigt for hele familien.

Du kan opleve stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på - både i vores udstilling, på rumrejser i Kuppelsalen eller til foredrag om astronomi og rumfart.

 

Mission
Planetarium formidler kendskabet til unikke astronomi og filmoplevelser. Høj faglighed, service og kvalitet er bærende elementer i kontakten til publikum.

 

Vision
Planetarium vil være kendt og respekteret som landets førende og inspirerende science center, der på en sjov og underholdende måde formidler viden om astronomi. Gæsterne skal have en oplevelse, der overstiger deres forventninger.

Kuppelsalen

Kuppelsalen er Planetariums hjerte, der med sit 1.000 m² store lærred leverer en helt særlig filmoplevelse. Du tages med på fantastiske rejser ud i det uendelige univers, under havoverfladen og meget mere. Planetariums store lærred giver dig en helt speciel og anderledes oplevelse af at være med i filmene.

Historien om Planetarium

Vi leverer lærerig underholdning til hele familien. Hos os kan du opleve kosmologien på Jorden!

Kulminationen af en drøm

Det var kulminationen af en drøm, da Planetarium slog dørene op til universet den 1. november 1989. Det hele startede som ægteparret Bodil og Helge Pedersens idé 6 år tidligere.
Deres drøm var at give flere mennesker muligheden for at opleve stjernehimlens skønhed og astronomiens fascinerende univers.

Opførelsen af Planetarium
For at realisere deres drøm gav Bodil og Helge Pedersen 50 millioner gennem Uraniafonden til at opføre et planetarium.
Parret skænkede den fornemme gave ud fra deres store interesse i astronomi og almen menneskelig forståelse. Derudover havde de en stor portion stædighed og et godt sammenhold i familien.

Oplevelsen og Kuppelsalen
Kuppelsalen er vores hjerte, der med sit 1.000 m² store lærred leverer en helt særlig filmoplevelse. Du tages med på fantastiske rejser ud i det uendelige univers, tilbage til dinosaurerens tid, under havoverfladen og meget mere. Vores store lærred giver dig en helt speciel og anderledes oplevelse af at være med i filmene.

Det hele startede med en solformørkelse

Helge og Bodil Pedersen oplevede begge fantastiske solformørkelser, og det startede ideen om at bygge et planetarium.

Helges første solformørkelse
Helge Pedersen oplevede sin første solformørkelse i 1973 i Mauritanien. Han var meget betaget af dette fantastiske naturfænomen. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at det var noget, som han gerne ville opleve igen.

Flere solmørkelsesture
I 1980 drog Bodil og Helge på solformørkelsestur til Kenya. Derudover var Helge også af sted i 1981 i Sibirien og i 1983 på Java.
Det var under solformørkelsesturen til Java, at Bodil og Helge fik en fælles idé. Det var idéen om at bygge et planetarium i Danmark, som nu for alvor tog form.

Vores sponsorer og bidragsydere

Vores sponsorer og bidragsydere gør det muligt for os at give alle vores besøgende en fantastisk oplevelse.

Stjernehoben

Planetariums klub for sponsorer og bidragsydere hedder Stjernehoben.
De hjælper os med at opfylde vores formål; at udbrede kendskabet til naturvidenskab i almindelighed og astronomi i særdeleshed.

Magic Planet
Planetarium bruger donationer til mange forskellige spændende ting. Magic Planet, som er en del af udstillingen "Det Aktive Univers" har vi kunne realisere med hjælp fra Nordea-fonden.

Tak til vores sponsorer og bidragsydere
Bodil Pedersen Fonden
Thomas B. Thriges Fond
Nordea-fonden
Dir. J.P. Lund og Hustru Vilhelmine Bugge's Legat
Laybourn El A/S
Direktør K. Steinmanns Fond
SimCorp A/S
Frederik og Emma Kraghs Mindelegat
Advokatfirmaet C.E. Jensen og C.E. Jensens Fond
Arbejdsmarkedets Feriefond
BALSLEV
Bodum A/S