JULESTJERNER

”Når du ser et stjerneskud…” Dette foredrag står i julestjernernes tegn. Vi fortæller dig om julens store meteorsværm, hvor du kan se mange stjerneskud på himlen, så det er frem med ønskelisten. Vi ser nærmere på, hvordan nattehimlen vil se ud juleaften i år, og så skruer vi tiden tilbage til år 0 og ser, om vi kan finde ud af, om der har været noget særligt på himlen.

Program

18.00 Ankomst og mulighed for at se udstillingerne

19.15 Foredrag: Julestjerner

20.15 Tak for i aften

 

Pris: 160 kr.

Studerende og medlemmer 130 kr.

 

Under temaet julestjerner tager vi jer med på en rejse med meteorsværme, supernovaeksplosioner og planetmøder.

Ved juletid er der maksimum for meteorsværmen Geminiderne, og vi giver jer de bedste forudsætninger for at sende jeres juleønsker ud. Vi svarer på spørgsmålene: ”Hvad er en meteorsværm?”, ”Hvad er et stjerneskud?” og ”Hvordan kan jeg selv se dem?”.

Vi stiller også spørgsmålet: ”Kan det have været et meget kraftigt stjerneskud, de vise mænd så for over 2000 år siden på julenat?”. Vi gennemgår de mulige videnskabelige forklaringer på den klare stjerner, der er omtalt i de gamle historier.

Endelig fortæller vi jer også, hvad I selv kommer til at kunne se på nattehimlen juleaften i år.

Kom gerne i god tid, så vi kan få alle på plads inden vi begynder. Billetten giver også adgang til vores udstilling, hvoraf den nyeste del ’Made in Space’ åbnede tidligere i år. Udstillingen kan ses inden foredraget begynder, men er lukket når det er færdigt.  

Alder: fra 12 år.