Det Gyldne Bevis

Det Gyldne Bevis fortæller den virkelige historie om den unge opdagelsesrejsende, Henry Walter Bates. I 1850’erne sætter han livet på spil i løbet af sin 11 år lange rejse i regnskovens fascinerende og forbløffende biodiversitet i Amazonas. Se med på kuppellærredet i Tycho Brahe Planetariums film ”Det Gyldne Bevis”.

Som i enhver spændende kriminalroman kan vi følge med i, hvordan Bates efterhånden finder frem til overbevisende forklaringer i sin afgørende opdagelse af fænomenet ”beskyttelseslighed”, der går ud på, at visse dyr antager andre dyrs udseende, så de kan narre rovdyr og på den måde blive bedre til at overleve.

 

Der er ikke særlig mange, der kender Bates, men han har ikke desto mindre leveret yderst vigtige bidrag til biologien: han har klassificeret 8.000 hidtil ukendte arter, og vigtigst af alt, så er han kommet med det første bevis nogen sinde på skabelsen af nye arter, det som Charles Darwin kaldte ”det smukke bevis” på naturlig selektion.

Videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget

Publikum vil blive begejstret af de helt utrolige eksempler på camouflage og beskyttelsesefterligning. Det er inspirerende at følge Henry Bates’ evigt nysgerrige og målbevidste udforskning af den vilde natur – helt fra barnsben af.

Med Bates oplever vi, at naturen er noget ganske særligt, og videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget.

 

SE SPILLERTIDER OG KØB/RESERVER BILLET HER: